047

Hotel Vox Maris Grand Resort – Costinesti

Pret incepand de la 205  /persoana

Complex Vox Maris 4 stele din Costinesti este unul dintre cele mai apreciate locuri de cazare de pe litoralul romanesc, datorita amplasarii in centrul statiunii si la mica distanta fata de plaja, a serviciilor de calitate si a intimitatii pe care o ofera. Complexul turistic este construit pe o suprafata de 7 hectare si este format din mai multe vile, restaurante, terase, 3 piscine pentru copii si adulti, sala de bowling, teren de tenis, loc de joaca pentru copii, baruri, sala de fitness, sali de conferinta, toate inconjurate de un vast spatiu verde amenajat cu gazon, arbori, arbusti ornamentali, palmieri si flori. In interiorul complexului accesul este permis doar turistilor cazati aici, ceea ce asigura intimitate si un grad ridicat de securitate.
Camerele sunt amenajate confortabil, in culori calde si odihnitoare si sunt dotate cu aer conditionat, balcon cu vedere spre gradina, televizor, minibar si telefon. Masa se poate servi in Restaurant Vox Maris sau pe una dintre terasele in aer liber. Pentru cei mici, Vox Maris are amenajata o piscina cu apa mica si un loc de joaca.

Facilitati camere

Vox Maris Grand Resort pune la dispozitia oaspetilor sai peste 350 de camere duble sau twin, junior suite si apartamente cu 2 sau 3 camere decorate in tonalitati placute si calde. Camerele standard (30 mp) au fie un pat matrimonial (double), fie doua paturi de o singura persoana (twin), TV, aer conditionat, telefon, frigider, balcon/terasa cu vederi la gradini. Dubla deluxe include pat matrimonial, varianta king size sau cu doua paturi de o persoana, TV, aer conditionat, telefon si frigider. Suita junior este compusa dintr-un dormitor cu pat matrimonial, o zona de zi, canapea/fotolii, TV, aer conditionat, telefon si frigider. Suita junior deluxe are un dormitor cu pat matrimonial si o zona de zi cu o canapea si fotolii, TV LCD, frigider si aer conditionat. Apartamentele cu 2 sau 3 camere sunt foarte spatioase si luminoase, ideale pentru familii sau grupuri de prieteni.

Dotări

Wi-Fi gratuit,Mic dejun gratuit,Parcare gratuită,Acces persoane dizabilități,Piscină în aer liber,Aer condiționat,
Serviciu de spălătorie,Centru de afaceri,Room service,Adecvat pentru copii,Restaurant,Jacuzzi,Centru de fitness,Bar.
Camerele duble sunt spatioase (app 30 mp), au grup sanitar cu dus/cada, aer conditionat, balcon sau terasa cu vedere spre gradina, televizor, minibar si telefon.
Apartamentul 2 camere este compus din dormitor si living cu suprafete generoase, televizor LCD in fiecare camera, frigider, aer conditionat si telefon. Numarul maxim de persoane care pot fi gazduite in acest tip de apartament este de 4 persoane.

*Ora check-in: 18:00 | Ora check-out: 12:00

Totul despre Hotel Vox Maris Grand Resort – Costinesti.

Costinesti

Ce poți vizita

Herghelia Mangalia

Turiștii care își petrec vacanța în stațiunile din sudul litoralului nu ar trebui să rateze ocazia de a vedea una dintre cele mai mari herghelii din sud-estul Europei. Herghelia Mangalia e situată la doar 3km de oraș și îi așteaptă zilnic vizitatori dornici să admire caii sau chiar să călărească. A fost inaugurată în anul 1926 și, de-a lungul timpului, caii crescuți și antrenați aici au fost protagoniștii multor producții cinematografice importante. Aici se află peste 350 de exemplare din diferite specii, de la ponei simpatici la cai foarte rari și valoroși, cum ar fi cei din rasa pursânge arab. Un tur al hergheliei este foarte ieftin, iar o oră de echitație te va costa între 60 și 80 de lei. Călăreții experimentați pot opta chiar pentru o sesiune de echitație în afara perimetrului obișnuit, în pădure sau pe plajă, însă și prețul va fi considerabil mai mare. Fie că vei alege sau nu să călărești, o simplă vizită la herghelie îți va face vacanța mult mai interesantă și îi va bucura în mod special pe copii.

Mânăstirea Techirghiol

Mica mânăstire cu hramul Sfintei Maria a fost înființată în anul 1951, cu scopul de a proteja sanatoriul preoțesc care funcționa aici de planurile de demolare ale autorităților comuniste. Tot atunci a fost adusă aici o biserică de lemn mureșeană pe care Regele Carol al II-lea o mutase inițial din Maiorești, Mureș, la Sinaia. Mai târziu, mânăstirea a fost renovată și extinsă, iar în anul 2018 a fost sfințită noua biserică a mânăstirii. La mânăstirea Techirghiol se află două icoane împărătești bizantine ce datează din sec. XVIII și de, asemenea, aici se află chilia și mormântul părintelui Arsenie Papacioc.

Aerodromul Tuzla

Principala funcție a acestui mic aerodrom este aceea de agrement, aici nu ajung aeronave militare și nici pentru transportul persoanelor pe distanțe lungi. De la aerodromul Tuzla, turiștii pot face zboruri deasupra litoralului, deasupra mării, a Deltei Dunării și deasupra frumoaselor întinderi ale Dobrogei. Se pot efectua zboruri atât cu avioane mici, de agrement, cât și cu elicopterul. Odată pe an, de regulă în luna august, aici are loc spectacolul aviatic Aeromânia. De asemenea, la aerodromul Tuzla se pot efectua și salturi cu parașuta.

Geamia Esmahan Sultan

Monumentul de arhitectură în stil maur datează de la începutul secolului al XVI-lea și este înconjurat de un cimitir mahomedan, printre pietrele funerare aflându-se fragmente arhitectonice provenite de la edificiile anticului Callatis. Geamia funcționează și astăzi ca lăcaș de cult.

Muzeul de Arheologie Callatis

Întreaga zonă de sud a litoralului stă așezată pe o adevărată comoară. Aici se ascund nenumărate vestigii antice din diferite perioade istorice, din paleolitic până în perioada timpurie a creștinismului. În această zonă se află mai multe cetăți antice grecești și romane, dintre care cea mai mare și mai bogată a fost Callatis, actualul oraș Mangalia. Muzeul De Arheologie își așteaptă vizitatorii cu o colecție vastă de piese descoperite în zona vechii cetăți Callatis, de la coloane antice și sarcofage la sculpturi și de la podoabe la unelte casnice și agricole.

Istorie

Stațiunea Costinești se află în prelungirea satului cu același nume, între Tuzla și Olimp, la 30 de km distanță de Constanța.

Istoria așezării începe din perioada antică, când grecii din Milet au întemeiat aici cetatea Parthenopolis. În perioada bizantină așezarea s-a numit Stratoni, iar mai apoi, în perioada otomană, Mangeapunar. În acea vreme era populată de turci, greci, lipoveni, tătari și mocani (oieri români). Odată cu colonizarea mai multor familii germane pe moșia lui Emil Costinescu, la finalul anilor 1800, localitatea primește numele de Costinești, însă nemții o numeau Büffelbrunnen. Mare parte dintre nemți părăsesc regiunea în anul 1940, iar satul este populat cu români din Cadrilater.

Turismul a debutat aici în anii 1920, când în zonă soseau o mulțime de amatori de pescuit și arheologie, iar Costinești a devenit stațiune în 1949, atunci când s-a amenajat o tabără pentru elevi în zona lacului. În vara lui 1956, Asociația Studenților din România și Uniunea Internațională a Studenților organizează la Costinești o tabără studențească internațională denumită Tabăra Albastră, la care sunt invitați studenți din Polonia, Germania de Est și Cehoslovacia. Încă de atunci, stațiunea primește titlul simbolic „Capitala vacanțelor estivale ale tineretului” și este destinată exclusiv turiștilor cu vârsta de până în 35 de ani.

În anii 1960 Costinești începe să se dezvolte rapid și se deschid Complexul Sanatorial, un camping de 1.000 de locuri, vile și căsuțe de vacanță. În 1971 sunt inaugurate Teatrul de Vară și Clubul Central. Pe lângă acestea sunt ridicate și o cantină, restaurante, discoteci, terenuri de sport și spații comerciale. Vara lui 1973 aduce cu ea o nouă sursă de distracție în stațiune, postul Radio Vacanța Costinești, care emitea pe tot timpul sezonului, uneori direct de pe plajă. În 1976 se deschide Hotel Forum, iar în 1986 sunt ridicate Vilele Amiral. Astfel, în 1990 stațiunea Costinești putea primi peste 60.000 de turiști în fiecare sezon.

Fiind o stațiune dedicată în mod special tinerilor, la Costinești se putea simți gustul libertății și al Occidentului, chiar și în anii asprului regim comunist. Aici găseai cea mai multă libertate dintre toate stațiunile de pe litoralul românesc. În mod normal aici veneau în tabără tinerii cu cele mai bune rezultate în învățământ și în producție, însă de la an la an se strecurau printre ei tot mai mulți „blatiști”, care soseau fără loc de cazare și care, timp de câteva zile sau chiar câteva săptămâni, dormeau, mâncau și se spălau pe unde apucau. Prețul plătit era unul mic pentru distracția de care aveau parte în Costinești.

La Costinești au debutat cele mai importante trupe rock ale anilor ‘70 – ‘80, mulți mari actori, în cadrul Galei Tânărului Actor și tot aici a luat naștere un foarte important festival de divertisment, Serbările Mării, organizat de membrii grupurilor Divertis și Ars Amatoria. Discoteca Ring era în acei ani una dintre cele mai mari și mai bine dotate din sud-estul Europei, având o capacitate de 3000 de oameni. Aici se aduna toată suflarea stațiunii, în pauzele de plajă și în fiecare seară.

În cadrul taberelor de vară soseau la Costinești și mulți artiști plastici, iar o parte din moștenirea lăsată de aceștia constă în lucrări de sculptură și pictură realizate de Pavel Codiță, Silvia Radu, Marcu Mihai, Alina Țuculescu, Wilhelm Demeter și mulți alții.

Plaja stațiunii are o lungime de 1 km și aici se găsesc cele două simboluri locale, Obeliscul și epava navei Evanghelia. Pe lângă discotecile și barurile care i-au adus renumele de „Stațiunea Tineretului”, Costinești are mai multe terenuri de sport și baze de agrement, iar iubitorii de scufundări pot descoperi lumea subacvatică din jurul Epavei.

Accesul dinspre Constanța se face pe șoseaua E87, iar stațiunea are și o gară feroviară, situată în centrul stațiunii, aproape de multe dintre hoteluri și restaurante.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
  • Cazare
  • Masă în funcție de oferta aleasă
  • Asistență turistică pe perioada sejurului
Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
  • Transport
  • Asigurare medicală de călătorie și asigurare storno
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice și programe optionale
  • Alte taxe și cheltuieli personale