50817139

Hotel Mondial – Eforie Nord

Pret incepand de la 65  /persoana

Acest hotel modern de 4 stele, situat la 250 de metri de Marea Neagră și de plajă, și la aceeași distanță de centrul stațiunii Eforie Nord, oferă o piscină în aer liber. Camerele cu aer condiționat oferă un balcon mare și acces gratuit la internet Wi-Fi.
Hotel se află la câțiva metri de plaja cu nisip, într-o zonă centrală la Eforie Nord.

În camere există un aparat de aer condiționat. Mobilierul camerelor cuprinde un minifrigider, canale prin satelit și WiFi (gratuit). Baia dotată cu un duș stă la dispoziție un uscător de păr.

Recepția este deschisă la orice oră. În seiful hotelului se pot păstra lucrurile de valoare ale clienților. Clienții pot naviga pe internet folosind conexiunea Wi-Fi (gratuit). Hotelul are o grădină frumoasă și un loc de joacă. O parcare este disponibilă în funcție de necesitate pentru cei ce călătoresc cu mașina personală.

Camerele luminoase ale Hotelului Mondial includ un TV cu ecran plat cu canale prin satelit, un frigider și o baie modernă, cu articole de toaletă și un uscător de păr. Unele au vedere la mare.

În plus, Hotelul Mondial oferă un bar și o recepție deschisă nonstop. Grădina include o terasă și un teren de joacă pentru copii.

Oaspeții au la dispoziție o parcare privată gratuită. Gara din Eforie Nord se află la 600 de metri.

Acesta este locul preferat de turiștii din Eforie Nord, conform comentariilor independente.

Vorbim limba dumneavoastră!

               Dotari

Wi-Fi gratuit, Parcare, Piscină ,Aer condiționat, Acces la plajă, Bar, Restaurant, Adecvat pentru copii.

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.
Totul despre Hotel Mondial – Eforie Nord.

Eforie Nord

Ce poți vizita

Herghelia Mangalia

Turiștii care își petrec vacanța în stațiunile din sudul litoralului nu ar trebui să rateze ocazia de a vedea una dintre cele mai mari herghelii din sud-estul Europei. Herghelia Mangalia e situată la doar 3km de oraș și îi așteaptă zilnic vizitatori dornici să admire caii sau chiar să călărească. A fost inaugurată în anul 1926 și, de-a lungul timpului, caii crescuți și antrenați aici au fost protagoniștii multor producții cinematografice importante. Aici se află peste 350 de exemplare din diferite specii, de la ponei simpatici la cai foarte rari și valoroși, cum ar fi cei din rasa pursânge arab. Un tur al hergheliei este foarte ieftin, iar o oră de echitație te va costa între 60 și 80 de lei. Călăreții experimentați pot opta chiar pentru o sesiune de echitație în afara perimetrului obișnuit, în pădure sau pe plajă, însă și prețul va fi considerabil mai mare. Fie că vei alege sau nu să călărești, o simplă vizită la herghelie îți va face vacanța mult mai interesantă și îi va bucura în mod special pe copii.

Mânăstirea Techirghiol

Mica mânăstire cu hramul Sfintei Maria a fost înființată în anul 1951, cu scopul de a proteja sanatoriul preoțesc care funcționa aici de planurile de demolare ale autorităților comuniste. Tot atunci a fost adusă aici o biserică de lemn mureșeană pe care Regele Carol al II-lea o mutase inițial din Maiorești, Mureș, la Sinaia. Mai târziu, mânăstirea a fost renovată și extinsă, iar în anul 2018 a fost sfințită noua biserică a mânăstirii. La mânăstirea Techirghiol se află două icoane împărătești bizantine ce datează din sec. XVIII și de, asemenea, aici se află chilia și mormântul părintelui Arsenie Papacioc.

Aerodromul Tuzla

Principala funcție a acestui mic aerodrom este aceea de agrement, aici nu ajung aeronave militare și nici pentru transportul persoanelor pe distanțe lungi. De la aerodromul Tuzla, turiștii pot face zboruri deasupra litoralului, deasupra mării, a Deltei Dunării și deasupra frumoaselor întinderi ale Dobrogei. Se pot efectua zboruri atât cu avioane mici, de agrement, cât și cu elicopterul. Odată pe an, de regulă în luna august, aici are loc spectacolul aviatic Aeromânia. De asemenea, la aerodromul Tuzla se pot efectua și salturi cu parașuta.

Geamia Esmahan Sultan

Monumentul de arhitectură în stil maur datează de la începutul secolului al XVI-lea și este înconjurat de un cimitir mahomedan, printre pietrele funerare aflându-se fragmente arhitectonice provenite de la edificiile anticului Callatis. Geamia funcționează și astăzi ca lăcaș de cult.

Muzeul de Arheologie Callatis

Întreaga zonă de sud a litoralului stă așezată pe o adevărată comoară. Aici se ascund nenumărate vestigii antice din diferite perioade istorice, din paleolitic până în perioada timpurie a creștinismului. În această zonă se află mai multe cetăți antice grecești și romane, dintre care cea mai mare și mai bogată a fost Callatis, actualul oraș Mangalia. Muzeul De Arheologie își așteaptă vizitatorii cu o colecție vastă de piese descoperite în zona vechii cetăți Callatis, de la coloane antice și sarcofage la sculpturi și de la podoabe la unelte casnice și agricole.

 

Istorie

Stațiunea Eforie Nord

Eforie Nord are o istorie lungă și plină de povești interesante. În 1894, pe malul Lacului Techirghiol a început construcția sanatoriilor, bazelor de tratament și a vilelor, iar apoi au apărut hoteluri. Frecventată de artiști din întreaga țară veniți pentru a se odihni și a-și găsi inspirație, stațiunea balneară s-a numit inițial Techirghiol-Eforie, apoi Carmen Sylva, Vasile Roaită și, în final, Eforie Nord.

Eforie Nord este situată pe o fășie de uscat dintre Lacul Techirghiol și Marea Neagră, între Agigea și Eforie Sud, la 15 km distanță de Constanța și 29 de Mangalia.

În partea de sud-vest se află Lacul Techirghiol, renumit pentru nămolul cu proprietăți curative, prezența sa contribuind semnificativ la statutul de centru de tratament la nivel internațional al zonei. Numele lacului provine din limba turcă și, în traducere, înseamnă „Lacul lui Tekir”. Legenda spune că Tekir era un tătar bătrân care într-o zi a ajuns la malul lacului împreună cu măgarul său, la fel de bătrân ca stăpânul și cu pielea brăzdată de răni. Cât timp Tekir se odihnea pe mal, calul a intrat în apă și s-a afundat în nămol, fiindu-i imposibil să mai iasă. Bătrânul s-a văzut nevoit să intre în lac și să se chinuie să-și salveze animalul, însă odată ajunși înapoi pe mal, atât Tekir cât și măgarul erau vindecați de răni și de alte beteșuguri pe care le aveau înainte.

Se spune că de atunci au fost descoperite proprietățile curative ale nămolului de Techirghiol, iar, deși povestea este doar o legendă, ea a fost dusă mai departe de oameni. Drept dovadă stau statuile care-i înfățișează pe Tekir și pe măgarul său, așezate pe faleza lacului.

În prezent, Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime de pe litoralul românesc, are o populație de aproximativ 10.000 de locuitori și se bucură de popularitate ridicată în rândul turiștilor. Spațiile de cazare din centrele de tratament se rezervă de regulă cu mult timp înainte, iar renumele tratamentelor cu nămol de Techirghiol s-a dus inclusiv peste hotare.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
  • Cazare
  • Masă în funcție de oferta aleasă
  • Asistență turistică pe perioada sejurului

 

Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
  • Transport
  • Asigurare medicală de călătorie și asigurare storno
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice și programe optionale
  • Alte taxe și cheltuieli personale