237485716

Hotel AHG Dream’s Bay Boutique – Zanzibar, Tanzania

Pret incepand de la 1.111  /persoana

În camere există un aparat de aer condiționat și un ventilator. Pe balcon sau pe terasa privată a majorității camerelor clienții pot să se relaxeze de minune și să savureze vederea spre mare. Lucrurile de valoare pot fi păstrate în siguranță într-un seif. Mai sunt disponibile și un frigider și un aparat pentru cafea/ceai. Acces la internet, un televizor cu ecran plat cu canale prin satelit și WiFi (gratuit) creează confort optim. Baia dotată cu un duș stă la dispoziție un uscător de păr.

Personalul prietenos de la recepție vă răspunde cu plăcere la orice întrebare. Diverse servicii și facilități sunt incluse în ofertă – o cameră de bagaje, room-service, o spălătorie de tip self-service și un medic de la hotel. Clienții pot naviga pe internet folosind conexiunea Wi-Fi (contra cost). O grădină oferă mai mult spațiu pentru relaxare și odihnă în aer liber.

Dotari

Wi-Fi cu plată Piscină în aer liber Aer condiționat Spa Acces la plajă Bar Restaurant Room service Transfer de la aeroport Curățătorie completă Adecvat pentru copii.

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.
Totul despre Hotel AHG Dream’s Bay Boutique – Zanzibar, Tanzania.

 

Ce poți vizita

Palatul Minunilor

Această clădire impunătoare este una dintre cele mai importante din Zanzibar. Arhitectura este o dovadă a caracterului multicultural al zonei, fiind un amestec de stiluri nemaiîntâlnit. În interior funcționează Muzeul Național de Istorie și Cultură, unde poți vedea expoziții excelente de artă și istorie despre cultura Swahili, dar și despre alte culturi din zona Oceanului Indian. Palatul a primit acest nume fiindcă a fost prima clădire dotată cu electricitate și apă curentă, însă astăzi zace părăsită, într-o stare avansată de degradare. Din păcate, în momentul de față palatul nu poate fi vizitat, ci doar admirat din exterior.

Adresă: Mizingani Road

Rezervația Marină Mnarani

Din cele mai vechi timpuri, țestoasele au fost vânate de mai toate popoarele care au trecut prin Zanzibar. Din acest motiv, în 1993, locuitorii din satul Nungwi au creat un sanctuar pentru țestoase într-un lac natural și au depus eforturi pentru a proteja și conserva această specie. Astfel, pescarii care prind accidental țestoase în plasă le aduc la sanctuar, iar același practică este valabilă și pentru ouăle găsite în nisip. Anual, în luna februarie, localnici și turiști cooperează pentru a ajuta puii de țestoase să ajungă în siguranță de pe plajă în apa oceanului. Banii strânși din taxa de acces acoperă costurile de funcționare ale sanctuarului și finanțează programe educaționale pentru copii.

Adresă: Mnarani, în apropierea farului

Program: 9:00 – 18:00

Tarif: 5$

ZALA Park

Zanzibar Land Animals Park a fost înființat cu scopul de a proteja fauna sălbatică și de a promova practicile ecologiste. Cu timpul, activitatea din parc s-a mutat în zonele sălbatice din afara sa, unde sunt organizate expediții, drumeții, plimbări cu kayakul și cu bicicleta. Vizitatorii pot participa la tururi de grup în peșteri, situri istorice și altare animiste.

Muzeul Palatului

Clădirea elegantă și impunătoare de pe faleză este palatul Sultanului Seyyid Said, ridicat în 1828 și distrus de britanici în bombardamentul din 1896. A rost reclădit apoi, pentru a-i servi drept reședință ultimului sultan, impus de britanici, până când și acesta a fost detronat. Astăzi, în muzeu poți vedea o mulțime de obiecte, haine și piese de mobilier care au aparținut sultanilor, cu precădere din secolul XIX.

Adresă: Mizingani Road

Program: 9:00 – 18:00

Tarif: adulți – 3$, copii – 1$

Vechea fortăreață

Situată chiar lângă malul oceanului, fortăreața ridicată de arabi în 1700 a avut diferite funcții de-a lungul secolelor, de la punct de apărare la închisoare și chiar club de golf. Astăzi, clădirea parțial recondiționată adăpostește magazine de suveniruri, o cafenea liniștită și o galerie de artă. Mai mult, fortăreața dispune și de un amfiteatru încăpător unde se țin evenimente precum Zanzibar International Film Festival.

Plimbare cu barca

O plimbare cu barca cu vâsle dhow nu este doar o formă de agrement ci și o experiență culturală autentică. Mica ambarcațiune e printre cele mai populare mijloace de transport din Zanzibar și cu siguranță și cel mai vechi. Pentru un preț foarte mic, poți închiria o barcă dhow cu care poți merge la o sesiune de snorkeling, poți explora plajele insulei, poți pescui sau poți pur și simplu să te plimbi și să te bucuri de soare. Dacă nu te încumeți să navighezi singur, alătură-te pescarilor, care vor fi mai mult decât fericiți să te aibă musafir.

Mâncare, băuturi și viață de noapte

Piața de noapte din Grădinile Forodhani

Sunt destule restaurante în Zanzibar dintre care poți alege, însă nu poți pierde experiența autentică a pieței de noapte care se organizează zilnic în Grădinile Forodhani. Aici găsești tot felul de mâncăruri, de la pizza la samosa și de la turte proaspete la frigărui suculente, toate preparate chiar de localnici. Plimbă-te printre tarabe și gustă tot ce-ți face cu ochiul, dar nu evita nici să faci cunoștință cu bucătarii și cu restul curioșilor.

Adresă: Grădinile Forodhani, Stone Town, Zanzibar Town

Program: luni – vineri, începând cu ora 00:00

Zanzibar Serena Inn

Acest restaurant, parte a hotelului de lux cu același nume, este situat foarte aproape de plajă și de palatul sultanului din Stone Town. Aici poți admira panorama oceanului și a plajei, printre frunzele verzi ale palmierilor, în timp ce savurezi o porție de pește la grătar sau de fructe de mare proaspete. Încearcă specialități delicioase precum snapper, baracudă, ton, cod, homar, creveți, calamari, sau crabi, într-un cadru foarte liniștit și intim.

Adresă: Zanzibar Serena Inn, Shangani Street, Stone Town, Zanzibar

Mercury’s Bar

Acest local și-a luat numele de la nimeni altul decât Freddy Mercury, probabil cel mai faimos fiu al Zanzibarului. Mercury’s te întâmpină cu atmosferă prietenoasă, băuturi excelente, program lung, priveliște superbă asupra plajei și, sâmbăta, cu muzică live. Pe lângă băuturi, aici poți savura și pizza, paste și curry.

Adresă: Mizingani Road

Program: 12:00 – 00:00

Tatu Pub

În limba swahili, tatu înseamnă „trei”, iar localul are trei etaje; la primul se află un bar, la etajul 2 un restaurant restrâns, iar la ultimul etaj funcționează un cocktail bar, de unde poți admira oceanul în timp ce bei un rom.

Adresă: Shangani Road

Program: 10:00 – 13:00

Istorie

Descoperirile arheologice dovedesc că primii oameni au ajuns în Zanzibar acum 20.000 de ani. Istoria documentată a insulei începe cu prima perioadă colonială, când comercianții din Oman și Yemen s-au stabilit în Stone Town, astăzi Zanzibar City. Atunci a început și răspândirea credinței musulmane în partea de est a Africii. Mai târziu, pe insulă au ajuns portughezii, care au deținut controlul timp de aproximativ 200 de ani. În 1698, Zanzibar a devenit regiune a Sultanatului Omanului, care a dezvoltat o economie bazată pe cultivarea condimentelor, exportul fildeșului, dar și al sclavilor. În 1890, Zanzibar intră sub protectorat britanic. Moartea sultanului și răzvrătirea populației locale împotriva britanicilor a determinat Războiul Anglo-Zanzibar, cunoscut și drept cel mai scurt război din lume, care a durat 38 de minute și s-a sfârșit cu victoria britanicilor, care au numit un sultan nou și un guvern marionetă. În 1963, Zanzibar și-a câștigat independența, iar o lună mai târziu, populația băștinașă i-a omorât, alungat și expropriat pe arabi și indieni, apoi a declarat instituirea Republicii Zanzibar și Pemba. La foarte scurt timp, Zanzibar s-a alipit Tanzaniei, însă a rămas regiune semi-autonomă.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
 • bilet de avion compania Fly Dubai, via Dubai
 • bagaj la mana 7kg – o piesa, bagaj la cala 20 kg – o piesa
 • transfer aeroport – hotel – aeroport privat
 • 7 nopţi cazare hotel de 4* – 5*
 • regim masa in functie de unitatea de cazare aleasa
 • asistenţă turistică locală în limba engleză pe toata perioada sejurului
 • taxe de aeroport 245 ( euro/persoana)
 • Oferta valabila cu confirmare in 48 ore
 • Conditii de plata: 50% avans, 100% cu 30 de zile

 

Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
 • serviciile de masa si bauturile care nu sunt incluse in program
 • excursii optionale
 • asigurare medicala de calatorie si storno (nu sunt obligatorii dar agentia va recomanda sa le incheiati)
 • alte cheltuieli personale
 • catering la bordul aeronavelor