hotel-holidays-grecia-thassos-311bdd2

Holidays Hotel – Thassos

Pret incepand de la 112  /persoana

Hotel Holidays este situat într-o zonă liniștită a stațiunii Skala Prinos, la 150 m de plajă şi de portul Prinos. Limenas, capitala insulei Thassos, se află la 15 km sud-vest de hotel.Skala Prinos este o stațiune turistică și unul dintre cele mai importante porturi de pe insulă, stațiune situată de-a lungul unei plaje frumoase cu pini.În incinta hotelului, oaspeții au la dispoziție un restaurant, lobby bar, camere triple, piscină, terasă şi seif la recepţie.Înconjurat de vegetație, hotelul oferă pentru cazare camere spațioase și confortabile, dotate cu minibar, baie proprie, uscător de păr, TV, aer condiţionat şi balcon.

Dotari

Adecvat pentru copii, Restaurant, Bar, Mini bar , Balcon , TV, Aer conditionat, Seif, piscina.

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Totul despre Holidays Hotel – Thassos.

Ce poți vizita

Situl arheologic Alyki este foarte ușor accesibil, fiindcă se află chiar lângă plajă. Ruinele fotogenice ale templului antic, zidurile de piatră și coloanele de marmură nu au cum să nu-ți sară în ochi. Ideal ar fi să vizitezi situl intrând pe „ ușa din spate”, adică pe cărarea ce trece pe lângă cariera de marmură. Cărarea începe chiar din capătul îndepărtat al plajei, unde se află și tavernele.

Muzeul arheologic te va surprinde cu sculpturi antice, grecești și romane, atât dinaintea erei noastre cât și mai noi. Însă cea mai impresionantă este statuia kouros de secol 6 î.Hr., al cărei personaj ne aduce aminte de filmul Avatar. Pe lângă aceasta mai sunt o mulțime de statuete și artefacte interesante, toate spunând câte o poveste despre societatea antică de pe insulă și mai ales despre simbolurile ei. Muzeul se află chiar lângă faleza vechiului port, la aproximativ 100m distanță de aceasta.

Orar: marți – duminică – 8:30 – 15:00

Tarif: 2 euro

La Plaja Metalia se poate ajunge foarte ușor, pe jos, din Limenaria. Elementul neobișnuit al acestei plaje este prezența unei vechi mine de metale, de aici provine și numele. Chiar dacă azi nu mai funcționează, mina se dovedește utiă pentru vizitatori, fiindcă asigură locuri umbrite, numai bune pentru zilele foarte toride, când soarele arde dar parcă nu ai pleca acasă. Situl industrial abandonat face plaja cu atât mai interesantă și îi contribuie la caracterul ei liniștit.

Agora antică, situată chiar lângă muzeul de arheologie, era acum mii de ani centrul comercial al orașului Limenas. La mai puțin de 100m spre est se află teatrul antic unde și astăzi au loc spectacole precum cele din cadrul Philippi Thasos Festival. O potecă leagă agora de acropolă, locul unde și astăzi mai poți vedea ruine ale unei fortărețe cu vedere spre coastă. O serie de scări sculptate în piatră te conduc spre fundația orașului antic.

Festivaluri și evenimente

Carnavalul din Thasos este faimos pentru reînvierea obiceiurilor păgâne, în special în Panagia. Timp de trei săptămâni localnicii au parte de dans, baluri mascate, jocuri și vânători de comori, care culminează cu o grandioasă paradă în ultima duminică a lunii.

Localizare: Satele Potamia și Panagia, Thasos

Data: perioada dinaintea Postului Paștelui

Festivalul Mierii

La începutul lui august are loc anual Festivalul Mierii, prilej pentru vizitatori să deguste atât delicioasa miere locală, cât și alte produse tradiționale precum dulciuri, brânzeturi și vinuri. Festivalul nu include doar bunătăți culinare, ci și dansuri tradiționale, muzică și o atmosferă generală de petrecere. Trebuie neapărat să încerci soiurile de miere mai puțin obișnuite, precum mierea de pin sau cea de castane.

Localizare: Prinos, Thasos

Data: începutul lunii august

Philippi Thasos Festival este poate cel mai important festival de artă din Thasos. În fiecare an, de la sfârșitul lunii iulie până în august, orașul Limenas prinde viață. Teatrul antic este scena spectacolelor de teatru, dans și muzică, iar în împrejurimi se organizează expoziții, târguri și multe alte mici manifestări. Toate aceste activități se desfășoară și în Kavala, nu doar pe insulă.

Localizare: Limensa și Kavala

Data: iulie – august

Mâncare, băuturi și viață de noapte

Taverna Faros din Kinira, o afacere de familie foarte primitoare, te încântă cu vederea spectaculoasă spre malul stâncos, dar și cu bunătățile pe care le servește. Te sfătuim să încerci fructele de mare sau carnea de miel, care sunt condimentate atent și coapte într-un cuptor tradițional. Cadrul absolut splendind dat de designul mediteranean și poziționarea pe malul mării te va vrăji pe loc și te va face să vrei să nu mai pleci. La fel și mâncarea, care este foarte bună și ieftină.

Localizare: Kinira, Thasos, drumul 69, la 8km sud de Skala Potamias

Restaurantul Papalimani, situat pe plaja cu același nume, îi primește cu drag pe turiști încă din anii ‘60. Localul e așezat într-un golfuleț liniștit, înconjurat de pini care asigură umbră și răcoare. Aici poți savura specialități culinare grecești și mediteraneene, băuturi excelente, iar seara poți asculta muzică de calitate și poți chiar dansa. Restaurantul este cu program non-stop, așa că te poți relaxa în voie oricând ai chef.

Localizare: nordul insulei, plaja Papalimani, la 7km de Skala Rachoniou

Disco Bolero este cel mai popular club de noapte de pe Insula Thassos. În fiecare seară, tinerii în căutare de dans și distracție umplu discoteca și petrec până în zori. Muzica este pe gustul tuturor, spațiul este foarte încăpător, iar prețurile sunt acceptabile.

Localizare: Limenaria, Thasos

Program: 22:00 – 06:00

Taverna Orizontes este locul perfect pentru cei care vor să petreacă o seară de distracție, însă nu neapărat într-o discotecă agitată și zgomotoasă. Aici poți savura un cocktail, o bere sau un vin, în timp de asculți muzică grecească live. Iar fiindcă nu e bine să bei pe stomacul gol, evident că meniul include și mâncare.

Localizare: Theologos, Thasos

Program: non-stop

Istorie

Thasos este locuită încă din vremurile preistorice, dovadă fiind numeroasele artefacte care au fost găsite în siturile arheologice de pe insulă. Primii care s-au stabilit aici au fost tracii, iar insula a fost menționată pentru prima oară în scrierile lui Herodot, părintele istoriei, care a vizitat și el Thasos. Mitologia elenă spune că Thasos era Insula Sirenelor, care îi vrăjeau pe marinari cu vocea lor minunată pentru ca mai apoi să îi devoreze. O altă legendă spune că Thasos a ajuns pe insulă în căutarea surorii lui, Europa, care fusese răpită de Zeus. Fenicienii au exploatat bogățiile insulei, în special aurul, fierul, marmura și lemnul. După secole întregi de dominație bizantină, otomană, rusă și egipteană, Thasos s-a eliberat și s-a reunit cu Grecia în 1912. Începând din 1960, turismul a devenit o importantă sursă de venit pentru localnici și insula a continuat să se dezvolte, păstrându-și totuși farmecul neatins.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
  • Transport autocar clasificat
  • Cazare 7 nopti
  • Masa in functie de hotelul ales
  • Insotitor de grup
  • Asistenta turistica pe perioada sejurului
Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
  • Biletul de ferryboat – 12 euro/pers. dus-intors
  • Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
  • Taxele de intrare la obiectivele turistice si programele optionale
  • Alte taxe si cheltuieli personale