brown-and-white-concrete-church

Pelerinaj Sf. Mucenic Mina

Pret incepand de la 315  /persoana
24.09.2020 Ziua 1, Timisoara – Hurghada

Prezentare in Aeroportul din Timisoara pentru zbor Timisoara-Hurghada. Decolare din Timisoara cu destinatia Hurghada.
Dupa formalitatile vamale avem transfer la hotel unde avem un regim de masa all inclusive. Cazare hotel 4* in Hurghada.

25.09.2020 Ziua 2, Hurghada – Cairo – pranz inclus

Luam impreuna un mic dejun consistent, din care nu trebuie sa lipseasca freshul de mango sau de portocale si ne incarcam de energie pentru ziua plina si palpitanta ce urmeaza. Ne ocupam locurile in autocar si plecam spre Cairo, dar mai intai ne indreptam spre Muzeul Egiptean din Cairo, care gazduieste o colectie impresionanta de peste 150.000 de obiecte antice egiptene, toate originale. Veti avea sansa de a admira masca mortuara din aur a regelui Tutankhamon, sarcofage, obiecte inedite precum primul aer conditionat din lume, sandalele lui Tutankhamon, jocuri asemanatoare sahului de astazi, statui descoperite in mormintele faraonilor. Dar mai presus de toate acestea este Sala Mumiilor, in care se odihnesc noua mumii, intre care cea a Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.Cu lectia de istorie bine invatata, parasim Muzeul Egiptean si pornim catre un alt obiectiv turistic unic: Marea Piramida din Gizeh, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. (Cazare hotel 4* Cairo)

26.09.2020 Ziua 3, Cairo – Alexandria – Sf. Mina – Cairo – pranz inclus

Dupa micul dejun plecam spre Alexandria pentru a vizita Manastirea (oras) Sf. Mina, unde se afla o parte din moastele Sf. Mucenic Mina unul dintre cei mai iubiti si cunoscuti sfinti ai ortodoxiei, incepand din secolul 4 si pana azi. De altfel, orasul de marmura al Sf. Mina – Abu Mena – construit in desert, la 45 km de Alexandria, pe locul in care s-au aflat sfintele sale moaste, a fost unul dintre marile locuri de pelerinaj si tamaduire ale lumii crestine. Sf. Mina este venerat si de musulmani, ca mare facator de minuni. Pelerinajul in zona Alexandria mai cuprinde si manastirile El Baramos si El – Suryan. Intoarcere la cazare in Cairo.

27.09.2020 Ziua 4, Cairo

Dupa micul dejun facem un tur pentru a vizita Biserica Sfanta Maria din Cairo (cunoscuta si sub numele de Biserica Agatata sau Biserica Suspendata) fosta Catedrala Patriarhala, aceasta detine o colectie importanta de icoane. Ele sunt in numar de 110, iar cea mai veche dateaza din secolul al VIII-lea. Una dintre cele mai importante icoane este cea a Sfantului Mercurius, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Biserica Abu Serga (Sfintii Serghie si Vach) construita in secolul al IV-lea este considerata cea mai veche dintre bisericile crestine din Cairo. Se presupune ca biserica a fost ctitorita chiar pe locul in care s-a odihnit Sfanta Familie, la sfarsitul drumului ei in Egipt. S-ar putea ca Iosif, Maria si pruncul Iisus sa fi locuit aici in timp ce capul familiei muncea la constructia cetatii. Biserica Sf. Gheorghe construita ca omagiu pentru Sfantului Gheorghe despre care se spune ca a omorat un dragon. Biserica Fecioarei si templul evreiesc, apoi inapoi la cazare hotel de 4* (Pranzul este optional).

28.09.2020 Ziua 5, Cairo – Hurghada

Parasim capitala Egiptului foarte devreme, pe drum oprim la Manastirea Sf. Pavel – (cunoscut in mod obisnuit ca Pavel, Primul Pustnic sau Pavel Anchoritul), este considerat primul pustnic crestin, despre care se spune ca a trait singur in desert aprope 100 ani si Sf. Anton. Pentru importanta sa in randul calugarilor pustnici si pentru propagarea monahismul crestin de mai tarziu, el este cunoscut si ca Parintele calugarilor. Ziua sarbatorii sale este tinuta pe 17 ianuarie printre bisericile ortodoxe. Si ne intoarcem pe malul Marii Rosii, in statiunea Hurghada. (Cazare hotel 4* Hurghada).

29.09.2020 Ziua 6, Hurghad

Timp liber – Shopping
Un sfat de retinut: negociati la sange cu comerciantii! In Egipt, preturile nu sunt la vedere, iar placerea vanzatorilor de a negocia este mai presus de dorinta de castig. Intrati in aceasta sarabanda a tocmelii si incercati sa obtineti cel mai bun pret. Sigur nu veti regreta!
Experiente! Te-ai astepta ca intr-un oras atat de exotic, vechiul bazar, cu forfota, zgomotul si miresmele sale agitate, sa culeaga laurii comertului stradal. Cele mai cunoscute locuri in care poti atenta la generozitatea portofelului sunt centrele comerciale moderne. Cu o abundenta pestrita de obiecte artizanale traditionale, imbracaminte, bijuterii si cosmetice la preturi ce sfideaza orice logica occidentala, aici gasesti cam tot ce iti doreste inima si sufletul.

30.09.2020 Ziua 7, Hurghada

Program liber (Cazare hotel 4* Hurghada)

01.10.2020 Ziua 8. Inapoi acasa

Pana la urmatoarea intalnire cu enigmele Egiptului, aromele autentice, cultura sa fabuloasa si resorturile relaxante, ne luam “la revedere” de la Hurghada. Ne intoarcem acasa cu amintiri de neuitat si povesti pe care sa le spunem celor dragi de acasa.

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Totul despre Pelerinaj Sf. Mucenic Mina.

Servicii optionale

• mese de pranz zilele 4 si 5 – 15 €

Bine de stiut

• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel si Iordania.
• Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mana max. 7 kg/ pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite)
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Tariful pentru optionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicarii programului
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
• Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.
The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
 • Transport avion Timisoara – Hurghada – Timisoara,
 • Taxe de aeroport,
 • Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* conform clasificării din Egipt
 • 4 cazare cu all inclusive
 • 3 cazari cu mic dejun
 • 2 pranzuri ziua 2 si 3
 • Preot însoţitor din partea agentiei, insotitor grup la obiective in Egipt

 

Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
 • Alte excursii/intrari fata de ce este in program
 • Taxa de viza pentru Egipt ~25$
 • Aisgurarile (medicala, storno etc,)
 • Tips & porter 15€/persoana se achita obligatoriu in Egipt