2

Circuit Mexic & Cuba – La vida loca!

Pret incepand de la 2.040  /persoana
24.10.2020 Ziua 1. Sosire Ciudad De Mexico

Intalnire in Ciudad de Mexico cu ghidul local si transfer la hotel.

25.10.2020 Ziua 2. Ciudad De Mexico – Teotihuacan – Ciudad De Mexico

Astazi vizitam situl arheologic Teotihuacan, inclusiv Complexul Palatului Quetzalpapalotl, Templul Sarpelui cu Pene, Piramida Lunii, Strada celor Morti si Piramida Soarelui.Recent, arheologii au descoperit sub Piramida Lunii un tunel enigmatic, a carei existenta nici nu era banuita pana acum. In credinta religioasa a locuitorilor din vechime ai orasului Teotihuacan, tunelul reprezenta un simbol al taramului de dincolo. La intoarcere, ne oprim la Bazilica de Guadalupe. Biserica este construita in locul unde, se spune, Sfanta Fecioara de Guadalupe (Nuestra Senora de Guadalupe) s-a aratat intr-o viziune Sfantului Diego Cuauhtlatoatzin.

26.10.2020 Ziua 3. Ciudad De Mexico

Plecam intr-un tur al capitalei Ciudad de Mexico si incepem in piata principala unde putem admira cateva constructii coloniale, printre care Palatul National, Catedrala Metropolitana si alte cateva bijuterii arhitectonice. Traseul continua pe Paseo de la Reforma si se va incheia cu vizita la Muzeul de Antropologie, un muzeu deosebit, cu exponate pe care nu le vei vedea in alte muzee din lume, printre care varianta originala a calendarului solar al civilizatiei aztece.

27.10.2020 Ziua 4. Ciudad De Mexico – Merida

Transfer la aeroport in Ciudad de Mexico, cu zbor intern Ciudad de Mexico -Merida. Dupa ce ne cazam la hotel in Merida, plecam intr-un tural orasului care este capitala administrativa si culturala a statului Yucatan si unul dintre cele mai vibrante centre urbane ale Mexicului. Gasim aici elemente ale vechii culturi mayase, elemente al perioadei coloniale, dar si contemporane.

28.10.2020 Ziua 5. Merida – Uxmal – Kabah – Merida

Excursie la Uxmal si Kabah. Uxmal este unul dintre cele mai bine restaurate si pastrate vestigii mayase din Peninsula Yucatan si cu siguranta, unul din cele mai frumoase. Kabah, al doilea sit arheologic ca marime dupa Uxmal, este situat spre sud, la capatul unui drum cu o lungime de 18 km si o latime de 5 m, decorat cu arce monumentale, ce leaga cele doua situri.

29.10.2020 Ziua 6. Merida – Chichen Itza – Akumal

Transfer de la Merida la Chichen Itza, unde vizitam situl arheologic Chichen Itza –orasul mayas care, intre anii 700 si 1200, a fost capitala politica, economica si culturala a regiunii; aici se poate admira si faimoasa piramida El Castillo, construita acum peste 1500 de ani. Dupa Chichen Itza, urmatoarea oprire in traseu este celebra Riviera Maya.

30.10.2020 Ziua 7 – 8. Akumal

Zile relaxante pe insoritele plaje din Riviera Maya, cu atmosfera tipic mexicana. Soarele si nisipul plajelor din zona sunt atractii principale, la fel ca si diversele sporturi acvatice.

31.10.2020 Ziua 9. Akumal – Havana

Transfer la Aeroportul din Cancun, cu zbor international Cancun – Havana si transfer la hotel, dupa intalnirea cu reprezentantul local.

01.11.2020 Ziua 10. Havana

Exploram astazi Havana de la bordul unei masini de epoca, cu care facem o plimbare de aproximativ o ora in zona modernaa orasului. Facem apoi un tur complet, in care vizitam fortareata El Castillo del Morro, de unde se poate admira splendid panorama asupra orasului si a golfului. Plimbare, apoi, in zona istorica a orasului pe ruta: Plaza de Armas, Real Fuerza, Palacio de los Capitanes Generales, strada Obispo, hotelul Ambos Mundos, piata Catedralei, Bodeguita del Medio, El Capitolio, Muzeul Revolutiei, Muzeul de Arta, Central Park, Teatrul Mare. Strabatem si zona moderna a orasului, inclusiv Bulevardul Malecon.

02.11.2020 Ziua 11. Havana – Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad

Transfer din Havana la Trinidad, cu oprire la Playa Larga in drum spre Trinidad. La Playa Larga putem efectua o sesiune de snorkeling, explorand superba viata marina din apele putin adanci. Ulterior, trecem prin Cienfuegos, unde facem un tur de oras.

03.11.2020 Ziua 12. Trinidad – Santa Clara – Varadero

Tur in Trinidad, oras inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. In program avem: Palatul Cantero, piatetele inconjurate de case coloniale care conserva stilul secolelor XVIII – XIX, atat in interior cat si in exterior si Muzeul Romantic din Canchanchara, o cladire extrem de bine conservata, cu artefacte si arhitectura din perioada coloniala. Plecare spre Varadero; pe traseu o oprire in Santa Clara pentru a vizita Muzeul Che Guevara.Transfer la hotel la sosire in Varadero.

04.11.2020 Ziua 13 – 14. Varadero

Program liber pe insoritele plaje din Varadero. Din Varadero se pot face excursii (optional) in Provincia Matanzas, la Cienaga de Zapata sau la Gaviota Marina. Varadero este o zona excelenta pentru inot si plaja si punct de plecare pentru croaziere cu catamaranul.

05.11.2020 Ziua 15. Plecare din Varadero

Transfer de la hotel din Varadero la aeroport in Havana.

06.11.2020 Ziua 16. Sosire in Bucuresti

Dupa un zbor lung si o escala, sosirea acasa va fi totusi o bucurie.

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Totul despre Circuit Mexic & Cuba – La vida loca!.


INFORMATII

ACTE NECESARE PENTRU CALATORIE:
• Pasaportul in original valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, care sa contina cel putin 2 coli albe, nu se accepta pasaport temporar.
• Copie pasaport ;
• Copie asigurare medicala.
Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.

BINE DE STIUT

• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligatsa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau alparintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte lafrontiera).
• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tariletranzitate.
• Obiectivele mentionate in tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist directla receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.
• Agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor.
• Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turistii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
• Asezarea in autocarele / microbuzele folosite in program se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua;
• Se accepta partaj in camera dubla la inscriere, iar daca nu se inchide, se va plati suplimentul de single.

Grup minim 20 pers.
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15 si 19)persoane se percepe un supliment de 180€/ pers.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
 • Bilet de avion Bucuresti – Ciudad de Mexico si Havana – Bucuresti retur, zboruri cu escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana)
 • Bilet de avion Ciudad de Mexico – Merida
 • Bilet de avion Cancun + Havana; Taxele de aeroport ; Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispozitie conform programului
 • 14 nopti de cazare in hoteluri de 3-4*
 • 10 mic dejunuri + 2 pranzuri + 3 cine (fara bauturi) cu specific local + 4 zile All Inclusive
 • Plimbarea cu masina de epoca in Havana
 • Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • Asigurare medicala Travel
 • Ghizi locali
 • Conducator de grup roman
Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
 • Taxa de viza Cuba: aprox. 27 USD (Viza se plateste si se obtine in Cancun)
 • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi (se achita la fata locului)
 • Alte servicii decat cele mentionate in program
 • Taxa de iesire din Cuba (se achita pe aeroportul din Havana)
 • Taxa de iesire din Mexic circa 25 USD / pers. (se achita pe aeroportul din Ciudad de Mexico)
 • Taxe foto + video locale (se achita optional la fata locului)