8

Circuit Mexic – Comorile Mayase

Pret incepand de la 3.159  /persoana
19.11.2020 Ziua 1. BUCURESTI – PLAYA DEL CARMEN

Intalnire matinala cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), imbarcare si zbor, via Paris, spre peninsula Yucatan.Aterizare pe aeroportul Cancun si transfer la hotelul din Playa del Carmen, faimoasa statiune de pe tarmul Marii Caraibelor. Cazare cu servicii All Inclusive.

20.11.2020 Ziua 2. PLAYA DEL CARMEN

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional impresionant, cu dansuri precolumbiene si mexicane. Cazare la acelasi hotel din Playa del Carmen, servicii All Inclusive.

21.11.2020 Ziua 3. PLAYA DEL CARMEN – COBÁ – TULUM – CHETUMAL

Mic dejun. Plecare spre Cobá, sit pre-hispanic situat in jungla peninsulei Yucatán, in jurul a cinci mici lacuri. In continuare vizitam situl Tulum, situat pe faleza ce domina Marea Caraibelor, iar apoi ne indreptam spre Chetumal, oras aflat la granita cu Belize. Cazare Chetumal.

22.11.2020 Ziua 4. CERROS (BELIZE) – ALTUN HA – BELIZE CITY

Mic dejun. Plecare dimineata devreme. Traversam frontiera in Belize, unde vizitam siturile arheologice mayase Cerros, situat pe tarmul Golfului Corozal si Altun Ha, unde a fost descoperit capul sculptat in jad al Zeului Soarelui. Cazare in Belize City.

23.11.2020 Ziua 5. BELIZE CITY – XUNANTUNICH – TIKAL (GUATEMALA) – FLORES

Mic dejun. Tur matinal in Belize City si plecare spre Xunantunich, sit arheologic situat in apropierea granitei cu Guatemala. Dupa trecerea frontierei ne deplasam prin Rezervatia Naturala Tikal, declarata de UNESCO deopotriva patrimoniu cultural si natural al umanitatii. Vizitam complexul de temple si palate, dupa care ne continuam drumul spre Flores, oras pitoresc, situat pe o insula in mijlocul lacului Peten Itza. Cazare in zona Flores.

24.11.2020 Ziua 6. FLORES – QUIRIGUA – COPAN (HONDURAS)

Mic dejun. Plecam spre Quirigua, un alt complex arheologic deosebit de important, unde vom vedea cele mai mari ‘stele’ (monumente comemorative) din lumea mayasa descoperite pana astazi. Dupa trecerea frontierei dintre Guatemala si Honduras ne continuam drumul spre Copan, unde a existat unul dintre cele mai puternice regate mayase din perioada clasica. Cazare in zona Copan.

25.11.2020 Ziua 7. COPAN – CIUDAD DE GUATEMALA

Mic dejun. Dimineata vizitam complexul de la Copan (UNESCO, 1980), unde vom admira remarcabilele portrete sculptate pe ‘stele’, precum si ‘acropolis’-ul din imediata vecinatate, cu numeroasele sale piramide in trepte, piete si palate. Revenim in Guatemala si ne indreptam spre capitala. Cazare Ciudad de Guatemala.

26.11.2020 Ziua 8. ANTIGUA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Antigua, fosta capitala a Guatemalei din sec.XVI pana in 1773, cand a fost distrusa in mare parte de un puternic cutremur. Acest incantator oras, in care pot fi admirate cladiri ce au supravietuit cutremurului, a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979. Cazare Ciudad de Guatemala, la acelasi hotel.

27.11.2020 Ziua 9. CIUDAD DE GUATEMALA – SAN SALVADOR

Mic dejun. Dupa trecerea frontierei Guatemala – Salvador vizitam siturile arheologice El Tazumal, cu o vechime de aprox.7000 de ani si Joya de Cerén (UNESCO,1993), numit si Pompeiul Americii, deoarece a fost ingropat sub cenusa unei eruptii vulcanice din jurul anului 600. Cazare San Salvador.

28.11.2020 Ziua 10. SAN SALVADOR

Mic dejun. Turul capitalei.San Salvador, urmat de o incursiune in Parcul National El Boqueron, pentru a admira craterul vulcanului San Salvador. Cazare San Salvador, la acelasi hotel.

29.11.2020 Ziua 11. SAN SALVADOR

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala in incantatorul orasel Suchitoto si la cascada Los Tercios. Cazare San Salvador, la acelasi hotel.

30.11.2020 Ziua 12. SAN SALVADOR – MEXICO CITY – AMSTERDAM

Mic dejun. Timp liber pana la lransferul la aeroport pentru zborul spre Europa. Escala la Mexico City si zbor in conexiune spre Amsterdam. Noapte in avion.

01.12.2020 Ziua 13. AMSTERDAM – BUCURESTI

Escala la Amsterdam si zbor in conexiune spre Bucuresti, cu aterizare la 23:45.

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Totul despre Circuit Mexic – Comorile Mayase.

INFORMATII

ACTE NECESARE PENTRU CALATORIE:
Pasaportul in original valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, care sa contina cel putin 2 coli albe, nu se accepta pasaport temporar.

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.
Grup minim 20 pers.
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15 si 19 persoane) se percepe un supliment de 195 €/ pers.

BINE DE STIUT

• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
• Obiectivele mentionate in tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.
• Agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor.
• Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turistii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
• Asezarea in autocarele / microbuzele folosite in program se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua;
• Se accepta partaj in camera dubla la inscriere, iar daca nu se inchide, se va plati suplimentul de single.

 

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
 • Zboruri intercontinentale Bucuresti–Cancun-Bucuresti
 • Zbor continental San Salvador- Mexico City
 • Taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale si continentale
 • Transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor
 • 11 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* & 4* conform program
 • Insotitor roman pe toata durata excursiei
 • Intrarile la obiectivele turistice din program
 • Transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda
 • Asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 8.500 lei / calatorie)

 

Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
 • Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 €/pers/zi
 • Taxe de iesire din tarile vizitate (unde se aplica)
 • Excursiile optionale
 • Pachet de 8 cine (zilele 3-10) si 2 pranzuri (zilele 4 si 5- optiunea se face doar la inscriere: 95 €
 • Alte servicii decat cele mentionate in program