4

Circuit Etiopia Traditionala

Pret incepand de la 2.029  /persoana
29.11.2020 Ziua 1. Bucuresti – Addis Ababa

Intalnirea cu grupul va avea loc pe Aeroportul otopeni, de unde ne imbarcam pentru zborul cu escala spre Addis Ababa.

30.11.2020 Ziua 2. Addis Ababa

In Amharic, Addis Abeba inseamna “floare noua”. Capitala a fost fondata cu mai bine de un secol in urma, fiind a treia cea mai mare capitala din lume. Strazile sunt un adevarat amalgam de masini scumpe, magari, oi si taxiuri vechi rusesti, mdel Lada. Arhitectura fascista si casele traditionale ofera o imagine aparte. Facem un tur panoramic din autocar, apoi mergem la Azemman Hotel pentru cazare.Nota: Cazarea in Etiopia nu este la standardul de vest sau ca in alte parti ale Africii, unde turismul este mai dezvoltat. Transfer la hotel Azemman Hotel 4* sau similar.

01.12.2020 Ziua 3. Addis Abeba / Axum

Axum a fost pe vremuri casa reginei din Saiba. Este cel mai vechi si mai sfant oras al Etiopiei. Vom vizita situl istoric Axum, apoi ne indreptam spre hotelul din Axum pentru cazare la Consular Hotel 4*

02.12.2020 Ziua 4. Axul Muntilor Axum / Simien

Pornim prin Valea Lima Limo spre Debark, pentru a vizita Parcul National Muntii Simien. Vom avea cazare la o cabana pitoreasca si ne vom bucura de privelistea muntilor. Parcul gazduieste cateva specii in pericol de extinctiee, cum ar fi lupul etiopian, Walia Ibex (o specie de capra salbatica ce nu se gaseste decat aici) si zaganul (numit si vulturul cu barba). Cazare in Semien Lodge 4* sau similar.

03.12.2020 Ziua 5. Muntii Simienului / Gondar

Scenic Muntii Simien sunt o pauza buna din orasele aglomerate. Ridicandu-se deasupra unui peisaj erodat al cheilor si vailor profunde, acestea se situeaza printre cele mai frumoase (si neobisnuite) zone montane ale continentului. Un numar de varfuri atinge peste 4.000m (13.123.4 ft), iar Ras Dashen, cel mai inalt varf din Etiopia, este unul dintre cele mai inalte munti din Africa. Aici puteti vedea o parte din flora si fauna remarcabila din Etiopia, inclusiv gelada baboon, Walia ibex si, daca aveti noroc, lupul etiopian. Deasemenea, uriasul lammergeyer se ridica peste vaile de aici. Note suplimentare: Astazi este o zi plina de drumetii. Cei care nu sunt interesati de drumetii pot petrece o zi relaxanta la cabana. Cazare in Gondar Mayleko Lodge 4* sau similar.

04.12.2020 Ziua 6. Gondar

Muntii Simien sunt locul ideal pentru a te retrage cateva zile din aglomeratia cotidiana a oraselor, situanduse printre cele mai frumoase zone montane de pe continent. Ras Dashen este cel mai inalt varf din Etiopia si din Africa. Vom admira fauna si flora specifice Africii: lupul etiopian, babuinul gelada, Walia ibex si lupul etiopian. Vom petrece ziua facand drumetii in natura. Cei neinteresati de drumetii, isi pot petrece timpul relaxandu-se la cabana. Cazare in Gondar Mayleko Lodge 4* sau similar.

05.12.2020 Ziua 7. Gondar / Bahir Dar

In cursul diminetii, continuam sa exploram Gondar, apoi pornim spre Bahir Dar, centrul administrativ al statului Amhara, oras aflat in partea de nord-vest a Etiopiei, pe malul sudic al Lacului Tana. Aici vizitam Castelul si Baile Fasilidas. Cazare in Bahir Dar la Abay Minch Lodge 4* sau similar.

06.12.2020 Ziua 8. Bahir Dar

Tis Abay ( in traducere “marele fum”) este denumirea data Cascadei Blue Falls, una dintre cele mai faimoase atractii turistice ale Etiopiei, cu o inaltime de circa 45 de metri. Vom vizita si noi cascada de o frumusete ce-ti taie rasuflarea. Vom avea timp pentru a surprinde superbul peisaj in fotografii, apoi vom porni in aventura, intr-o excursie cu barca pe Raul Tana Cazare in Bahir Dar la Abay Minch Lodge 4* sau similar.

07.12.2020 Ziua 9. Bahir Dar / Lalibela

Lalibela este un loc bun pentru a gusta bautura locala, tej (vinul de miere) insotita de cantecul si dansul traditional local. Transport: vehicul privat. Cazare in Lalibela la Roha Hotel 4* sau similar.

08.12.2020 Ziua 10. Lalibela

Incepem ziua cu o excursie la Manastirea Asheton Maryam, unde vom admira peisajul rural si vom vedea cum traiesc localnicii. O experienta autentica etiopiana. Admiram si fotografiem privelistea panaramica. Vizitam Bisericile din Lalibela pentru a le afla istoria interesanta si a le admira arhitectura deosebit, apoi revenim la hotelul din lalibela pentru cazare in Lalibela la Roha Hotel 4* sau similar.

09.12.2020 Ziua 11. Lalibela-Bucuresti

Ultima zi a circuitului. Se va zbura catre Addis Ababa si apoi zborul catre casa cu escala.

10.12.2020 Ziua 12. Sosire in Bucuresti

Sosire in Bucuresti.

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Totul despre Circuit Etiopia Traditionala.

Informatii

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

• Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza;
• Nu se accepta pasaport temporar;
• Formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa);
• In cazul copiilor: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata;
• copie dupa cartea de identitate;
• asigurare medicala obligatorie.
Grup minim 20 pers.
Pentru grupuri mai mici de 20 persoane  (intre 15-19) tariful se va recalcula, adaugandu-se un supliment de 120 €/persoana.

Bine de stiut

• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
• Obiectivele mentionate in tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.
• Agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor.
• Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turistii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
• Asezarea in autocarele / microbuzele folosite in program se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua;
• Se accepta partaj in camera dubla la inscriere, iar daca nu se inchide, se va plati suplimentul de single.

 

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Pretul final includeDetalii despre conditiile ofertei si tot ce este inclus in pretul final.
 • Bilet de avion Bucuresti – Addis Ababa– Bucuresti, zboruri cu escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana)
 • Taxele de aeroport
 • Bilet de avion pe rute continentale Addis – Axum, Bahar Dar – Lalibela, Llaibela – Addis Ababa (1 piesa bagaj de cala inclus pana la 20 kg, restul de kg se taxeaza la fata locului pe aeroport)
 • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispozitie conform programului
 • 9 nopti cazare in hoteluri si lodge de 4*
 • Pensiuna completa pe durata circuitului in Etiopia: mic dejun, pranz si cina
 • Cina speciala la restaurantul cultural traditional in ultima zi a calatoriei
 • Excursie cu barca pe Lacul Tana pentru a vizita biserica Ura Kindane Meheret, situata la Zeghie
 • Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • Asigurare medicala Travel si storno
 • Ghizi locali pe durata programului
 • Conducator de grup roman

 

Pretul final nu includeDetalii despre alte servicii ce nu sunt incluse in pretul ofertei.
 • Taxa de viza si procesare pentru Etiopia 80 € /pers *se achita la inscriere
 • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi (se achita la fata locului)
 • Alte servicii decat cele mentionate in program
 • Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor
 • Taxe foto + video locale (se achita optional la fata locului)